Monday, October 25, 2010

test drive + salute

Ahad. Hari yang sedih sebab esok dah nak ari Isnin. Kompem dapat monday blues punya. Cis.... Tapi dari pikir-pikir baik kite enjoy.(cam dalam cite Nora Danish tu.)...kepala H.

Pegi la Shah Alam, ada urusan yang perlu di uruskan.haha. Apa la aku cakap tu. Money..$$$$$$..lepas tu pegi lepak jap rumah member. Tak sangka die beli kete dulu dari aku. Jeles seh.... die offer test drive. Biasala, mesti la malu-malu kucing. Offer la kali kedua, buat-buat tak nak...tapi tangan amek kunci start.hahah.. Kete baru, aku tak  tau camne nak bukak aircond, dah rasa macam duduk dalam oven. Berpeluh-peluh beb..

Aku round sekali kat kawasan rumah dia. Wah, rasa macam nak bawak lari pun ada.hahahah..tapi aku baik. Mane buat camtu. Kalau aku larikan macam la dia tak boleh nak carik aku. :-p. Best dan puas hati la kalau aku dapat sebiijk dengan pendapatan yang ada sekarang. Memang bangga gak la kalau aku ada.

Offer kali kedua, dia nak bawak jalan-jalan. Haha, tunggu jugak dia cakap camtu. Pegi la Shah Alam yang kurindui tu. hehe. Pusat komersial je.."Dekat atas Bintang ada karok baru bukak la..".member aku memulakan idea tujuan jalan-jalan. "Hah?ada ke?apa lagi jom la test tempat baru"..balas aku. Hehe, lama tak karok ni..


Dalam hati nak cuba lagu yang gila babeng punya tinggi. Haha, biasa la perasan artis. Kalau korang nak dengar suara aku silalah tengok kat bawah ni. Tak sedap pun,kantoi masa part 1 chorus.Dem....Walau apapun..aku tetap salute kat diri aku sendiri sebab dapat bawak lagu nih...Handyblack - Kau Yang Bernama Seri..

video
                                                          ajoi dan mic tersayang..

Thursday, October 21, 2010

pengganti Dato' Lee Chong Wei



lame seh tak main bedminton.semalam ak main setelah di pujuk secara godaan oleh rakan-rakan serumah.hahahaha..baru nak online ym time tu.sori zam tak dapat online malam tu,banyak nak tanye ko pasal tu.adei..main dalam kul 9 - 11.wah lame siut.gile lame.semangat sangat main.game last main single..time tu aku da tak larat nk kejar bola walaupun saingin sengit.hahahah.boleh caya ke?...

streching macam nak main Piala Thomas. tapi time makan malam tu aku rase da sakit-sakit tangan kiri nih. leh tahan lagi.balik mandi ok lagi.online jap,post lagu Paramore.ok lagi..tido memang nyenyak.

Esoknya.tangan aku da krem.nk bagi signal pun pakai tapak tangan.hahah.dem.

Monday, October 4, 2010

hujan di luar tapi banjir di dalam hati.

tak nak cite banyak..lagu ni mewakili condition aku sekarang.

ungu-delima cinta

Seberapa salahkah diriku
Hingga kau sakiti aku begitu menusukku
Inikah caramu membalas
Aku yang selalu ada saat kau terluka
Seberapa hinanya diriku
Hingga kau ludahi semua yang ku beri untukmu
Tak ada satu pun perasaan yang mampu membuatku begitu terluka
Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu
Telah ku coba segala cara
‘Tuk bahagiakan kamu
Merebut hatimu
Namun tak semudah yang ku bayangkan
Bila kau tak inginkan ku ’tuk di sisimu
Tak pernah kurasakan sebelumnya
Menginginkan dirinya hingga ku tak kuasa
Meyakini hatiku bahwa ku mampu berlalu

Friday, October 1, 2010

misteri tandas duduk

hari-hari kene berak.paling kurang pun 2 kali sehari.kalau tak bila kuar angin payau je baunye.haha..kat opis aku ni ada 2 jenis tandas, satu tandas duduk satu tandas cangkung.kalau dulu selalu sangat aku guna yang cangkung tu.tapi skg tak lagi,asal nak berak je yang kosong tandas duduk.dem.

semuanya bermula dari 2 minggu lepas.aku pun tak tau,bila nak berak je mesti tutup.asal nak buang air je mesti tutup.misteri sungguh.tak tau apa yang ada dalam tu. nak kata ada orang,senyap je takde bunyi air.takde bunyi main hp.takde bunyi mengeran.hahah..

sampai sekarang,tandas tu masih menjadi misteri.apakah yang ada di dalamnya?....tolong kembalikan tandas duduk kepada aku.

nak tukar bahasa diri.

setelah melihat beberapa post sebelum ni,hamba rasa nak tukar la membahasakan diri dari hamba ke satu perkataan yang lebih natural.AKU.

Selepas ini semua post akan menggunakan perkataan AKU untuk membahasakan diri aku. Lebih natural,simple dan yang lebih utama itulah perkataan yang aku gunakan hari-hari untuk membasakan diri.