Tuesday, August 3, 2010

CARI JODOH

Salam semuanya..hari ini hamba rasa down sangat. Tak taulah kenapa, tapi hati ni rasa macam sedih semacam je. Maybe sebab mengenangkan nasib yang belum ada teman untuk menangis dan ketawa bersama...isk2,sedihnye..:-(..

Pencarian itu akan kuteruskan sehingga nafas ini belum terhenti. Teringat pulak lagu carik jodoh dari Wali Band. Lagu-lagu dari seberang ini semuanya best-best belaka dan amat menusuk kalbu. Kadang-kadang kalau kita amati liriknya memang akan tersentuh jika mendalaminya. Owh ye, bukan lagu Carik Jodoh sahaja yang hamba maksudkan, ada banyak lagi lagu yang lain seperti Yank, Mari Shalawat, Tomat ( Taubat Maksiat ) memang bererti,tambahan lagi lagi beberapa minggu kita akan menyambut Ramadhan al-Mubarak.


Tetapi, dalam ketika kita sedang leka mendengar lagu Carik Jodoh ini, tanpa kita sedari rupa-rupanya ada seorang artis dari Malta yang telah membawa lagu ini di dalam Bahasa Inggeris. Kita dengar dahulu lagu ini sambil minum kopi ya.

video

FABRIZIO FANIELLO -  I NO CAN DO

Cause I do I do I do
I do I do I love you like a fool

I’ve been there by your side
We’ve been laughing we have cried
kept the piece of heart you gave
from our break up day
you left me, still I know
you didn’t have a choice
waiting for the day we’re back together

I won't give you up, I'll never stop
I got a piece of your heart
I can't get enough
cause I do I do I do
I do I do I love you like a fool

Our lives were torn apart
I know we’ll get a brand new start
when the world just can’t decide
where we lay our love
we’ve done our time alone
and never will again
waiting for the day we’re back together

I won't give you up, I'll never stop
I got a piece of your heart
I can't get enough
cause I do I do I do
I do I do I need you
I won't give you up, I'll never stop
I got a piece of your heart
I can't get enough
cause I do I do I do
I do I do I love you like a fool

Waiting for the day
when I hear you say
our love is here to stay

I won't give you up, I'll never stop
I got a piece of your heart
I can't get enough
cause I do I do I do
I do I do I need you
I won't give you up, I'll never stop
I got a piece of your heart
I can't get enough
cause I do I do I do
I do I do I love you like a fool

Sekarang kita dengar pula lagu Cari Jodoh dari kumpulan Wali Band...sekarang kita minum Milo pulak.hehe..

video

WALI BAND - CARI JODOH

Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku

Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan

Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

Ok, kita da dengar dua-dua lagu ini kan?Jadi apa pendapat anda?Menurut sumber dari web penyanyi itu sendiri http://www.fabriziofaniello.com/, lagu ini di terbitkan pada tahun 2010 manakala lagu Wali Band pula pada 2009...jadi,lu pikirlah sendiri...:-P..

Wali Band




Fabrizio Faniello




4 comments:

  1. kalau dgr lagu dangdut minum pe pula ajoi? minum kopi dangdut eh..hehe kelakar pula aku baca post ko ni :D

    ReplyDelete
  2. kalo nasyid? nak minum air suam je laa..jaga tekak

    ReplyDelete
  3. har har har :D kalau nasyid minum air barli lg besh kut, tekak susah nk kering, hilang batuk2..ngeeee ;p

    ReplyDelete
  4. mubin:haha..mmg sesuai lagu dangdut klw minum air tu.kopi dangdut.
    halim::-p..klw nk sedap sore leh minum air asam jawa.hehe

    ReplyDelete